NAŠ NOVI PARTNER – Aboni

Njemačka tvrtka s više od 20 godina iskustva u određivanju vlage u polimerima

Tvrtka aboni GmbH sa sjedištem u Caputhu u Njemačkoj, poznat je i etablirani proizvođač visoko preciznih mjernih instrumenata za određivanje preostale vlage u plastici. Od svojeg osnutka 2002. godine primarni cilj im je isporučiti najvišu moguću kvalitetu, a njihovi uređaji su uspješno implementirani u preko 2000 aplikacija diljem svijeta.

aboni je postao partner od povjerenja u industriji prerade plastike i to u području injekcijskog prešanja, ekstruzije profila i crijeva, kao i proizvodnje folije i vlakana.

Uređaj HydroTracer podržava korisnike u industriji prerade plastike kada je u pitanju pouzdano određivanje preostale vlage u granulatima, prahu ili gotovim dijelovima.

aboni 3

Jednostavno rukovanje te lagan i robustan dizajn omogućuju široko područje primjene prilikom ulazne kontrole kvalitete, tijekom praćenja i optimizacije sušenja materijala, testiranja obrađenih komponenata ili završnoj inspekciji.

Uređaj zadnje generacije, HydroTracer HT3 u odnosu na konvencionalne metode poput gravimetrijske, koristi kalcij hidrid metodu koja je specifična za vodu te ima iznimnu točnost od 0.01 mg \ 1 ppm \ 0.0001 % H2O.

aboni 4

aboni 5

Princip rada:

Materijal se stavlja u posudu za uzorke i zagrijava.

Voda isparava iz uzorka.

Vlažni plin struji u gornje, ohlađeno područje mjerne komore.

Mjerni prašak (kalcij hidrid) koji se nalazi u kapsuli zamjenjuje vodu za vodik.

Senzor plina mjeri koncentraciju vodika koja je istovjetna ulaznoj količini vode.

Ohlađeni, suhi plin pada u donji dio mjerne komore i može ponovno apsorbirati vodu.

Za rad, mjerni uređaj se povezuje s računalom putem USB kabela. Aplikacijski softver korisnika vodi kroz proces mjerenja, korak po korak. Svi rezultati se automatski spremaju u pregledni PDF izvještaj.

aboni 6

Za više informacija posjetite web stranicu https://aboni.de/


ruve

Ru-Ve d.o.o.

i location

Prosinačka ulica 14,
10 431 Kerestinec

i location  01/333 52 50
i location 01/333 52 59 
i location info@ru-ve.hr