Potpora iz Europskog fonda za regionalni razvoj
Razvoj obiteljske tradicije opremanja laboratorija

MOTIC

Tvrtka MOTIC je osnovana 1988. kao Hi-tech industrijsko poduzeće, specijalizirano za proizvodnju konvencionalnih složenih mikroskopa. U vlasništvu tvrtke Speed Fair Co., Ltd, MOTIC je prerastao u globalnu marku s prodajnim uredima u Kanadi, Njemačkoj, Hong Kongu, Španjolskoj i USA.

MOTIC-ova proizvodna baza u Kini se sastoji od tvornica u punom vlasništvu s tvrtkom MOTIC Xiamen koja radi kao proizvodno i dizajnersko sjedište. Xiamen-ov centar za istraživanje i razvoj ima preko 100 profesionalnih inženjera i tehničara koji pokrivaju dizajn optike, mehanike, industrije elektronike i softvera.

Danas, MOTIC-ovi članovi namjenskih timova, s više od 2.000 pojedinaca, spremnih da vam pomognu u nalaženju konkurentnih rješenja.

Tijekom kasnih 1990-tih, tvrtka je počela istraživati i razvijati cjenovno prihvatljiva rješenja digitalne mikroskopije, koja se sastoje od hardvera za sliku i aplikacijskog softvera. To se pokazalo kao vrlo vrijedna investicija, koja je MOTIC uvrstila u vodeća imena u proizvodima za digitalnu mikroskopiju.