Potpora iz Europskog fonda za regionalni razvoj
Razvoj obiteljske tradicije opremanja laboratorija

Staklene kapilare

Precizne kapilare Hirschmann Laborgeraete proizvedene s točnošću 0,001mm!

Kompjuterska tehnika, laserska optika i računsko upravljanje proizvodnjom ne izbacuju u jednoj sekundi samo stotine mjernih vrijednosti, već daju proizvod takve preciznosti i točnosti da to predstavlja svjetski rekord.

Osiguravanje takvog proizvodnog kvaliteta standardnim zahtijeva stalno i besprijekorno kontroliranje cijelog procesa proizvodnje, što se utvrđuje u izlaznoj kontroli, te se – sasvim razumljivo - i bilježi.

U konačnici je moguće samo uz ulaganje takvih izvanrednih napora osiguravati kvalitetu na koju se 100% možete osloniti. I to uz točnost, koja ovisno o primjeni leži ispod 0,25%.

Boehringer Mannheim i drugi koriste naše znanje za svoje posebne OEM-kapilare.

Minicaps – jednokratne kapilarne mikropipete

Minicaps-kapilarne pipete za jednokratnu upotrebu u sistemu «end-to-end», sa certifikatom kvalitete koji odgovara njemačkim normama za baždarenje, označene su brojem šarže na pakovanju kao i oznakom «Made in Germany», te navodom da su izrađene  iz originalnog SCHOTT-Duran stakla prema normi ISO 7550.

Posebne prednosti:

  • punjenje u cijelosti bez grešaka
  • dužine samo 30 – 32mm
  • certificirano u skladu s važećim odredbama za baždarenje
  • pakiranje koje nema transportnih rizika

Po 100 komada Minicapsa nalaze se u staklenom tobolcu s poklopnim zatvaračem, a po 10 takvih tobolaca uz jedan pomoćni uređaj za pipetiranje upakirano je u čvrstu kartonsku kutiju.

Ringcaps - jednokratne kapilarne mikropipete s prstenastom oznakom

Ringcaps se proizvede isključivo iz originalnog SCHOTT-Duran stakla. Savršenom izvedbom prstena osigurano je točno određivanje volumena, dok internacionalni kodeks o bojama priječi da na svakoj pojedinačnoj mikropipeti ne dođe do zamjene, odnosno pogreške.

Posebne prednosti:

  • zbog jednokratne primjena nije moguća Cross-kontaminacija
  • originalno SCHOTT Duran staklo
  • prihvatljiva dužina od 125 mm
  • certificirano prema vrijedećim normama za baždarenja

Openend - jednokratne kapilarne mikropipete

Openend su certificirane mikropipete ze jednokratnu upotrebu, end-to-end, iz DURAN stakla, s mjestom loma za jednostavno rukovanje, Na-heparinizirane.

Siguran rad s točnim volumenom: punjenje kapilare odvija se s otvorene strane pomoću kapilarnog djelovanja otprilike do oznake, obrišite ostatak tekućine s vanjske strane kapilare, kapilaru prelomite na označenom mjestu laganim savijanjem, potpuno napunjeni dio kapilare ima točan volumen od 20uL.

Kapilare za određivanje tališta

Kapilarne cjevčice za određivanje tališta s jedne strane su zatvorene, napravljene iz prozirnog stakla različitih promjera i dužina.

Ne nađete li u našoj standardnoj ponudi izvedbu koja će odgovarati Vašim željama i potrebama, molimo Vas da nas kontaktirate. Sa zadovoljstvom ćemo bez obaveze i za Vas besplatno, ispitati mogućnost posebne izrade.

Na-heparinizirane kapilare

Kapilare, Na-heparinizirane (225 I.E. natrij), različitih promjera, dužina i volumena, idealne su primjerice za analize krvi.

Hematokritske kapilare

Jednokratne kapilare za centrifiguranje krvnih proba, točne dužine od 75 mm, stabilnih stijenki i s otisnutim kodom u boji, pakirane su u tobolac koji sadrži po 100 komada. Jedno pakiranje sa deset tobolaca odgovara DIN-u 12 846.