Potpora iz Europskog fonda za regionalni razvoj
Razvoj obiteljske tradicije opremanja laboratorija

Rješenja za čiste sobe

Aplikacije za čiste sobe postavljaju posebno visoke zahtjeve glede dizajna odabrane peći. Ako čitava peć radi u čistoj sobi, mora se svakako izbjeći zagađivanje atmosfere čiste sobe. Naročito treba na minimum smanjiti zagađivanje česticama.

Specifična aplikacija određuje izbor potrebne tehnologije peći. U mnogim slučajevima su potrebne peći s cirkulacijom zraka kako bi se postigla jednolika temperatura i kod nižih temperatura. Za više temperature, tvrtka je isporučila i mnoge peći grijane isijavanjem.

Instaliranje peći u čistoj sobi

Ako bi čitavu peć trebalo postaviti u čistoj sobi, onda je važno da su i komora peći i kućište peći, kao i kontrole, pružaju dobru zaštitu od zagađenja. Površine se moraju moći lako čistiti. Komora peći je čvrsto zabrtvljena na izolaciju iza nje. Ako treba, za poboljšanje razreda čistoće se mogu koristiti i dodatni uređaji, kao npr. filtri za dovod svježeg zraka ili cirkulacija zraka u peći. Preporučamo da sklopke i kontrole peći smjestite izvan čiste sobe.

Instaliranje peći u sivoj sobi, punjenje peći iz čiste sobe

Optimalni rezultati u pogledu čistoće biti će postignuti stavljanje peći u sivu sobu, a punjenje da se vrši iz čiste sobe. Time se znatno smanjuje veličina skupocjenog prostora u čistoj sobi, na minimum. Prednji dio i unutrašnjost peći u čistoj sobi su dizajnirani za lako čišćenje. Takvom konfiguracijom mogu se postići i najviši razredi čistoće.

Peć kao brana (ustava) između sive sobe i čiste sobe

Logistika između čiste sobe i sive sobe često se može vrlo lako razriješiti. Savršen izbor za te aplikacije su peći/ustave s jednim vratima u sivoj sobi a drugim vratima u čistoj sobi. Unutarnja komora kao i prednji dio u čistoj sobi biti će posebno dizajnirani za najmanje zagađenje česticama.

Molimo da nam se obratite ako tražite rješenje za tretman toplinom pod uvjetima čiste sobe. Biti će na drago da vam navedemo model peći koji će zadovoljiti vaše zahtjeve.

 

Pregled uređaja