Potpora iz Europskog fonda za regionalni razvoj
Razvoj obiteljske tradicije opremanja laboratorija

Procesne elektrode

Elektrokemijske elektrode SI Analytics udovoljavaju svim načinima mjerenja u vodenim otopinama. Služe za određivanje pH-vrijednosti, redoks-potencijala, aktivnosti srebrnih i halogenih iona, otopljenog kisika, vodljivosti i temperature i to pri temperaturama od –30°C pa sve do +135°C, uz tlakove do čak 12 bara.

Procesne kombinirane elektrode: ProcessLine

ProcessLine elektrode za mjerenja pH, temperature i redoks potencijala u procesima posebnom izvedbom približavaju se, svojom točnošću, stabilnosti, brzinom i dugim radnim vijekom blizu optimuma elektroda s tekućim elektrolitom:

 • Jednostavne su za održavanje, nije potrebno nadopunjavanje elektrolita niti instalacija regulatora tlaka.
 • Dijafragme s rupom onemogućavaju onečišćenje ili blokiranje referentne elektrode.
 • Duralid elektrolit s visokim udjelom KCl-a i posebna izvedba osiguravaju im dugotrajnu upotrebu i brze te stabilne mjerne vrijednosti.
 • Dokazano H-membransko staklo sa niskom alkalnosti i kuglastim oblikom.
 • Mogućnost korištenja i u medijima s visokom koncentracijom iona, izrazito oksidirajućim svojstvima, visokim sadržajem kiselina ili lužina kao i otapala.

ProcessLine elektrode izrazito je lako održavati što omogućava znatne uštede. One su najbolji odabir za najzahtjevnije procesne primjene što se mogu naći u kemijskoj industriji.

Autoklavirajuće procesne elektrode: SteamLine

pH- i redoks-elektrode mogu se sterilizirati u autoklavu i lagane su za održavanje. Upotrebljavaju se u biotehnologiji i tehnologijama prehrambene industrije i procesne kemije.

Karakterizira ih visoka pouzdanost i preciznost kroz dugi vremenski period. Njihova posebna konstrukcija omogućava izvrsna svojstva u praksi.

 • Referentna elektroda sa gel elektrolitom otporna je na udarce i time stabilna kroz dugo vrijeme.
 • pH-elektrode karakterizira  brzo i stabilno uravnoteživanje zbog dokazano kvalitetnog pH-stakla.
 • Primjenjive su i  u najzahtjevnijim uvjetima budući da su CIP i SIP sukladne.

SteamLine elektrode postoje u brojnim izvedbama i raspoložive su u ugradbenim dužinama od 120, 225, 325, 360 i 425 mm. Pri pH senzorima postoji i mogućnost izbora modela sa ili bez ugrađenog temperaturnog senzora. Kod elektroda sa temperaturnim senzorom moguće je birati Pt100 ili Pt1000 sa SMEK- ili VP-navojnom glavom.

Memosens® procesne elektrode

Naš program Memosens® sadrži pH i redox elektrode. One su kompatibilne sa svim mjernim uređajima koji su dostupni na tržištu a zasnivaju se na protokolu Memosens®. Nakon što su se u analognom segmentu već etablirale elektrode serije ProcessLine, SteamLine i elektrode s prstenastim razmakom, naš novi program Memosens® elektroda sadrži također i nadolazeću seriju FlowLine. FlowLine je nova linija elektroda s tekućim elektrolitom i integriranim plastičnim minijaturnim adapterom tlaka za spajanje cijevi na rezervoar elektrolita. Sve Memosens® elektrode su opremljene senzorom temperature NTC 30 kΩ.

Prednosti Memosens® elektroda na jedan pogled:

 • Kompletna galvanska izolacija
 • Otporne na utjecaje iz okoliša
 • Radikalno poboljšanje pouzdanosti mjerne točke
 • Lifecycle memorija omogućuje predskazivo održavanje
 • Memosens® je otvoreni sustav
 • Svi Memosens® senzori i uređaji angažiranih proizvođača su međusobno kompatibilni

 

Topline elektrode

TopLine elektrode kombiniraju pouzdane rezultate mjerenja s dugotrajnošću. Razvijeni su za širok raspon primjena u laboratoriju, na terenu i preradu otpadnih voda putem emulzija, otopina s proteinima, suspenzije sve do čistih vodenih uzoraka.

Pregled uređaja