Potpora iz Europskog fonda za regionalni razvoj
Razvoj obiteljske tradicije opremanja laboratorija

Peristaltičke pumpe: Rotarus

rotarus Kontinuirano doziranje, inteligentna kontrola

Serijom  peristaltičkih  pumpi rotarus, Hirschmann prelazi u svijet pumpi za kontinuirano doziranje.

Obitelj proizvoda je planirana univerzalno, a dostupna je s velikim izborom raznih motora, razredima zaštite kućišta i inteligentnom kontrolom doziranih volumena, te pokriva široki spektar područja primjene u laboratoriju ili industriji.

Hirschmann-ova stručnost u rukovanju tekućinama se također ogleda i u sofisticiranim funkcijama i inovativnim detaljima pumpi rotarus.

Motori od 50 i 100 Watta osiguravaju precizno doziranje u rasponu brzina od  0.2 do 500 okretaja u minuti. To znači da se mogu točno dozirati i mediji visoke viskoznosti. Tehnologija RFID se koristi za otkrivanje glave pumpe. Podaci konfiguracije za osnovne parametre se također mogu pohraniti na isti način i očitati u bilo koje vrijeme. Modeli rotarusflow i rotarus volume imaju automatsko otkrivanje blokade i monitoring pucanja cijevi.

Pregled detalja

  • Brzo mijenjanje glava pumpi bez alata
  • Automatsko otkrivanje glave pumpe i cijevi pomoću tehnologije RFID (rotarus flow i rotarus volume - protok i volumen)
  • Kontrolna ploča je smještena direktno na kućištu pumpe
  • Eksterni TFT ekran osjetljiv na dodir s pristupačnim izbornikom (standardna karakteristika kod rotarus flow ivolume)
  • Može se kalibrirati
  • Rad na 24 V DC, uz odgovarajući pribor je moguća i terenska  upotreba
  • Sučelja USB i RS232 za spajanje na PC

 

Udobna upotreba i brzo rukovanje

Kontrolna ploča za većinu važnih funkcija je ugrađena direktno na kućište svih modela pumpi rotarus. Uz to su modeli rotarus flow i rotarus volume opremljeni eksternom kontrolnom jedinicom s ekranom osjetljivim na dodir.

Tehnologija spajanja glave pumpe jamči brzo rukovanje kao standardnu karakteristiku.

Mijenjanje se vrši brzo i jednostavno, jednim potezom, bez upotrebe alata. Asortiman obuhvaća opsežan izbor jednostrukih i više-kanalnih glava pumpi. Pomoću adaptera se mogu spojiti i glave pumpi drugih proizvođača.

Fleksibilnost ..zamjenjive glave pumpe, jednostruka i više-kanalna konstrukcija.

Izdržljivost ..kontinuirano precizno doziranje niskim do visokim brzinama protoka.

Snaga ..dvije različite varijante motora za brzine u rasponu od 0.2 do 500 okretaja u minuti.

Promišljenost ..integrirano otkrivanje blokade i nadzor puknuća cijevi (varijante rotarus flow volume).

Inteligentnost ..posve automatsko otkrivanje glave pumpe tehnologijom RFID sprječava zabune.

Interaktivnost ..sučelja USB i  RS232  za spajanje na PC.

Varijabilnost ..kućište pumpe se može spojiti na stalak ili slagati jedno na drugo.

Brzina ..glave pumpi se mogu zamjenjivati jednom potezom.

Udobnost ..modeli rotarus flow volume su svestrani, no ipak se mogu programirati putem modula za posluživanje.

Tri modela, brojne aplikacije

Nova serija rotarus je lansirana s tri verzije, a u svakoj se može birati između dva različita motora i dva različita dizajna uređaja.

Inteligentni asortiman pumpi u kojem uvijek imate odgovarajući model za razne vrste aplikacija.

Rotarus standard

Rotarus standard je snažan osnovni model. Ekonomična, precizna pumpa za male volumene doziranja i visoke viskozitete,  idealna je za fleksibilne aplikacije, jer može koristiti razne glave pumpe i različite cijevi. Kontrolna ploča na kućištu omogućuje jednostavno i brzo konfiguriranje većine važnih parametara, a brzina se može programirati direktno na uređaju.

Rotarus flow

Rotarus flow je udobna pumpa za doziranje. S kontrolnim opcijama za brzinu okretanja i protoka, model flow je posebno prikladan za doziranja koja zahtijevaju određenu berzinu doziranja kalibriranu brzinom protoka (npr. ml/min). Osnovne funkcije se mogu brzo i jednostavno konfigurirati kontrolnom pločom na kućištu. Eksterni kontrolni modul s TFT ekranom osjetljivim na dodir i vođenjem samorazumljivim izbornikom kroz daljnje funkcije. Kod modela rotarus flow, brzina se može konfigurirati direktno na uređaju. Brzina protoka se programira na modulu za posluživanje.

Kao i kod svih drugih rotarus pumpi, i glave pumpi na verziji rotarus flow se mogu brzo i jednostavno zamijeniti jednim potezom. Korištenje tehnologije RFID povećava korisnikovu udobnost i sigurnost automatskim otkrivanjem vrste glave pumpe i vrste cijevi. Inteligentne funkcije su dopunjene nadziranjem da li je cijev puknuta i otkrivanjem blokade (začepljenja) cijevi. Model rotarus flow također posjeduje i funkciju kalibriranja i memoriju za metode.

Rotarus volume

Rotarus volume, ekstremno udobna i točna pumpa za doziranje, od početka se smjestila kao vrhunski model serije. Uz veliki izbor opcija za brzinu, protok, trajanje doziranja i ukupni volumen, rotarus volumeima i spektar drugih inteligentnih funkcija. Točno i pouzdano mogu se kontrolirati različiti načini pumpanja s promjenjivim ciklusima i stupnjevanim brzinama. Kao i kod modela flow, kontrolna ploča na kućištu omogućuje brzo i jednostavno konfiguriranje osnovnih funkcija.

Eksterni kontrolni modul s TFT ekranom osjetljivima na dodir daju jasno, samorazumljivo vođenje izbornikom kroz daljnje funkcije.

Kao i kod svih drugih rotarus pumpi, i glave pumpi na verziji rotarus volume mogu se brzo i jednostavno zamijeniti jednim potezom. Korištenje tehnologije RFID povećava korisnikovu udobnost i sigurnost automatskim otkrivanjem vrste glave pumpe i vrste cijevi.

Inteligentne funkcije su dopunjene nadziranjem da li je cijev puknuta i otkrivanjem blokade (začepljenja) cijevi. Model rotarus volume također posjeduje i funkciju kalibriranja i memoriju za metode.

Odgovarajuća snaga za pojedine upotrebe

Za pogon pumpe možete odabrati između dva motora od 50 ili 100 Watta. Oni osiguravaju da se dobije potrebna snaga za svaku aplikaciju, brzinu protoka i tekućinu.

Serija 50

Serija 50 je snažan, precizan pogon pumpe za male brzine protoka ili visoko viskozne medije.

Brzina modela rotarus Series 50 se može postaviti između 0.2 o/min i 100 o/min s razlučivanjem od 0.1 o/min na samoj pumpi ili na eksternom kontrolnom modulu.

Dodatno, moguće brzine protoka se određuju vrstom korištene glave pumpe i odabrane veličine cijevi.

Serija 100

Series 100 je brzi pogon pumpe za velike brzine protoka.

Brzina modela rotarus Series 100 se može postaviti između 5 o/min i 500 o/min s razlučivanjem od 0.1 o/min na samoj pumpi ili na eksternom kontrolnom modulu.

Dodatno, moguće brzine protoka se određuju vrstom korištene glave pumpe i odabrane veličine cijevi.

 

Pregled uređaja