Dinamički sistemi za termostatiranje

Dinamički sistemi za termostatiranje PRESTO za radne temperature od -92°C .. +250°C

Sasvim nova generacija sustava za visoko dinamičku kontrolu temperature tvrtke JULABO. Novi sustavi PRESTO® su dizajnirani za preciznu kontrolu temperature kao i za brze promjene temperature, što ih čini idealnim za reakcione posude, stresna testiranja materijala ili simuliranja temperature. Ovi instrumenti pokrivaju radnu temperaturu od -92°C do +250°C, zajedno sa sposobnosti hlađenja i grijanja. Komponente visokog učinka daju tim instrumentima sposobnost da izvanrednom brzinom kompenziraju egzotermne i endotermne reakcije. Trajni interni monitoring i samo-podmazujuće pumpe doprinose dugotrajnosti vijeka trajanja novih sustava PRESTO®. Integrirana, kolor dodirna ploča veličine 5.7 inča (cola) je jedna od prepoznatljivih karakteristika novih sustava PRESTO®. Korisniku pruža jasan i dobro organiziran pregled važnih informacija, a ujedno i uvelike poboljšava lakoću rada za korisnika. Kada prorade, nove jedinice PRESTO® su tihe i u laboratoriju ih se jedva čuje. Nove jedinice PRESTO® su silno robusne i rade pouzdano čak i kada se temperatura okoline popne i do +40°C. Višestruka sučelja omogućuju daljinsko upravljanje umreženim uređajima PRESTO® i u nadređenim kontrolnim sustavima. Zatvorene bočne stranice nemaju proreza za ventilaciju tako da je za postavljanje i rad uređaja potrebno vrlo malo prostora.

Sistemi za termostatiranje Presto PLUS i Magnum za radne temperature od -91°C .. +250°C

Brzi sistemi za temperiranje Presto i Magnum predstavljaju optimalno rješenje za vrlo precizna vanjska temperiranja. Ovi uređaji omogućuju ekstremno brzo zagrijavanje kao i hlađenje, široki temperaturni raspon rada bez potrebe zamjene termo-tekućine, najveće efikasnosti uz minimalne dimenzije. Uređaji su opremljeni ICC regulacijskom tehnikom (Intelligent Cascade Control) koja sama optimira njihov rad.

Svi modeli sadrže i svjetleći četveroznamenkasti LCD zaslon, a imaju i izrazito osvijetljeni VDF-info-ekran. Pritisak pumpe moguće je stupnjevito regulirati, što se prikazuje na ekranu.

Modus automatskog punjenja i odzračivanja omogućuje jednostavno rukovanje. Ovisno o modelu, uređaji su opremljeni zračnim, vodenim ili kombiniranim zračno-vodenim hlađenjem. Analogna i digitalna sučelja omogućuju sigurnu budućnost automatizacije laboratorija.

Tipične primjene  su temperiranja reaktora sa duplom stjenkom (duplikatora), parnih sterilizatora, destilacija, pilot-postrojenja, kalibracijskih postupaka, u industriji poluvodiča i dr.