Zašto su jaja i VISCO tako dobar par? Zato jer VISCO viskozimetrom od Ataga možete pouzdano odrediti svježinu jaja.

Jaje kao namirnica bogata proteinima poznato je svima. Poznato je isto tako da postoje razni načini pripreme jaja, no je li Vam poznato kako odrediti njegovu svježinu?

 

Jedna od najstarijih metoda prepoznavanja svježine je proučavanjem žumanjka - ukoliko je žumanjak plosnat i razlijeva se jaje nije svježe. No što u slučajevima kada je potrebno objektivno odrediti svježinu jaja kako ne biste koristili naoko svježa jaja, a sve kako bi Vaš konačni proizvod uvijek bio jednake kvalitete? Kako u takvoj situaciji odrediti kakvoću jaja?

 

Odgovor se krije u Atagovom #VISCO viskozimetru. Razlog leži u otkriću znanstvenika da bjelanjak značajno gubi na viskoznosti nakon što prođe njegovo razdoblje svježine. Viskoznost jaja nedvojbeni je parametar njegove svježine a VISCO viskozimetar optimalan uređaj kojim ćete ju odrediti.

 

Da se uvjerimo sami uzeli smo jedno svježe jaje, VISCO viskozimetar, vreteno A1S i posudu L. Na temperaturi od 19°C kod okretnog momenta 10-14% izmjerili smo viskoznost od 44,2 mPas.

 

Viscova prednost u određivanju svježine jaja leži u njegovoj mobilnosti i maloj količini potrebnog uzorka - svega 15mL do 100mL. Ukoliko koristite adapter za papirnate čašice, više ne morate prati čaše nakon mjerenja!

 

Više informacija o VISKO viskozimetru: http://atago.net/english/lp/visco/

 

Aplikacije: http://atago.net/english/lp/visco/apli.html

 

Slobodno nas konaktirajte, rado ćemo Vas savjetovati: +385(0)1-333-52-51, info@ru-ve.hr

Galerija slika

Kontakt podaci

Ru-Ve d.o.o. 
za trgovinu i poslovne usluge 
V. Nazora 10, 10431 Sv. Nedelja Brezje 
Tel: 01/33 35 250 
Fax: 01/33 35 259 
E-mail: info@ru-ve.hr


Osijek, trgovački predstavnik 
Mob: 098/92 46 411